Krémové dubákové rizoto so sušenými slivkami
11.06.2023
Jeden z našich obľúbených receptov, ktorý je rýchlo hotový a chutí božsky. So servírovaním mi pomáhala dcérka (srdiečko vlastnej výroby a dekorovanie cesnakovou trávou).
Suroviny píšem odhadom, pretože neviem variť podľa váhy.
Čo budete potrebovať?
- 500 g naturálnej ryže
- 1 šálku nakrájaných dubákov
- 1/2 šálky sušených sliviek
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 kocka dmBio zeleninového bujónu
- kurkuma
- 50 g masla (odhadom)
- 150 g strúhaného parmezánu
- cesnaková tráva na dozdobenie
Postup:
- Keďže sa mi najlepšie varí vo woku, použila som ho aj v tomto prípade. Naturálnu ryžu som zaliala vodou, v ktorej som nechala rozpustiť zeleninový bujón, pridala kurkumu a dusila pod pokrievkou. Priebežne som dolievala podľa potreby vodu.
- V hrnci som na cesnaku a cibuľke udusila na kúsky nakrájané dubáky.
- Keď bola ryža al dente, pridala som do nej udusené dubáky, nakrájané slivky, maslo a parmezán. Dôležité je, aby malo rizoto krémovú konzistenciu.
- Na tanieri som rizoto dozdobila cesnakovou trávou.