Krémové dubákové rizoto so sušenými slivkami

11.06.2023

Jeden z našich obľúbených receptov, ktorý je rýchlo hotový a chutí božsky. So servírovaním mi pomáhala dcérka (srdiečko vlastnej výroby a dekorovanie cesnakovou trávou). 

Suroviny píšem odhadom, pretože neviem variť podľa váhy. 

Čo budete potrebovať? 

  • 500 g naturálnej ryže
  • 1 šálku nakrájaných dubákov
  • 1/2 šálky sušených sliviek 
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno 
  • 1 kocka dmBio zeleninového bujónu
  • kurkuma
  • 50 g masla (odhadom)
  • 150 g strúhaného parmezánu
  • cesnaková tráva na dozdobenie

Postup: 

  1. Keďže sa mi najlepšie varí vo woku, použila som ho aj v tomto prípade. Naturálnu ryžu som zaliala vodou, v ktorej som nechala rozpustiť zeleninový bujón, pridala kurkumu a dusila pod pokrievkou. Priebežne som dolievala podľa potreby vodu. 
  2. V hrnci som na cesnaku a cibuľke udusila na kúsky nakrájané dubáky.
  3. Keď bola ryža al dente, pridala som do nej udusené dubáky, nakrájané slivky, maslo a parmezán. Dôležité je, aby malo rizoto krémovú konzistenciu. 
  4. Na tanieri som rizoto dozdobila cesnakovou trávou.